Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Košava otkačila dve barže na Dunavu, jedna naslonjena na Pančevac

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zbog košave koja nesmanjenim intenzitetom duva od sinoć, danas su se oko 12 sati na Dunavu kod Pančevačkog mosta otkačile dva barže.

Iako su rečna policija i Lučka kapetanija brzo reagovale na poziv građana, jedna barža je pod naletom vetra udarila u brod koji istovara šljunak i oštetila ga. Nju su gurači kompanije koja je vlasnik barži, uz koridinaciju šefa kapetanije Branislava Milešića, odgurali ka sredini reke gde je sad bezbedno usidrena.

 

Druga barža je nakon toga ostala zaglavljena ispod Pančevačkog mosta. Veliki talasi su u prvi mah onemogućili nadležne da je pomere, pa je ostala da stoji tamo sve do 17 sati kad su vremenske prilike omogućile njeno pomeranje na bezbedno mesto.

 

Poznati beogradski alas Renato Grbić kaže da se isti scenario dogodio pre tri godine kada je pričinjena velika šteta jer su barže lomile sve na šta su naišle.

 

- Uvek se ovakve situacije dešavaju u novembru, decembru, januaru. Grad bi morao da ima brod koji će u ovakvim situacijama biti u pripravnosti i moći odmah da izađe na lice mesta i pomogne. Ne mora da bude aktivan preko cele godine, ali svi znamo da postoji opasnost od barži kad duva ovako jaka košava  - kaže za „Blic" Renato Grbić.

 

Izvor: www.blic.rs