Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Mislili smo da će nas brod samleti!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Spasli se u poslednjem trenutku! - Preživeli smo pravu strahotu! Sekunde su nas delile od sigurne smrti, kada je potiskivač s dve barže udario u našu jedrilicu i uništio je! Nisam znao da li je moja supruga završila ispod broda ili je uspela da otpliva. Mislio sam da će nas samleti!

Ovo za Kurir priča Igor Mihec (61), koji je sa suprugom Sonjom (61) u nedelju po podne preživeo sudar hrvatskog broda „Galdovo“ i njihove jedrilice kod Ade Međice.

- Kada sam shvatio da je brod skrenuo s plovnog puta i da ide direktno na nas, pokušao sam da upalim motor, ali nisam uspeo! Bili smo nemoćni pred tom grdosijom - opisuje Igor dramu na Savi.

Kada je shvatio da brod dugačak 230 metara preti da samelje njihovu šest metara dugačku jedrilicu, uspeo je samo da dovikne supruzi: „Skači!“

- Skočila sam, a sekund kasnije začuo se strahovit udarac. Barža je udarila u ogradu i polomila jarbol. Bila sam udaljena metar od potiskivača i dodirivala sam ga nogama. Muž je vikao: „Beži, samleće te!“, a ja sam se samo plašila da me motor ne usisa - priča Sonja i dodaje da će 17. jun slaviti kao drugi rođendan!

Greška posade

Igor Mihec, mornarički oficir u penziji, kaže da je do nesreće došlo zbog nepažnje posade na hrvatskom brodu.

- Nisu dali znak upozorenja, skrenuli su s plovnog puta i nisu se zaustavili kad su nas udarili! Izgleda da nas nije ni video - kaže Mihec.


Izvor: www.kurir-info.rs