Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

"Fiš fest" do 1. jula kod Kule Nebojša

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Festival riblje čorbe "Fiš fest - Beograd 2012" održaće se od danas do 1. jula na Dunavskom keju, kod Kule Nebojša.

Manifestacija će danas u 12 sati biti otvorena pripremom brodeta od morske ribe u specijalnom sudu zapremine 1.000 litara.
 
Za sve posetioce u nedelju će biti mađarska škola kuvanja "Kotanyi" uz demonstraciju vrhunskih majstora na kojoj će posetioci moći da nauče kako se priprema riblja čorba i drugi specijaliteti.
 
Posetioci će moći da se besplatno provozaju brodom jahting kluba "Kej" i posete muzej u Kuli Nebojša i izložbu "Vinski putevi kroz Srbiju".
 
Biće organizovana škola veslanja, a za najmlađe škola jahanja.
 
Predstavnik Udruženja "Dunav u srcu" Nenad Živanović, jedan od organizatora, očekuje da će ovogodišnji "Fiš fest" biti posećeniji od prethodnih.
 
Državni sekretar ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković rekao je na konferenciji za novinare da je "Fiš fest" jedna od najinteresantnijih manifestacija u Beogradu.
 
Predstavnik Opštine Stari grad Rista Raco rekao je na konferenciji da će na "Fiš festu" ove godine biti predstavljeni i stari zanati, vina, proizvođači maslinovog ulja i sira.
 
Raco je rekao da će novac od prodaje slika, koje su nastale na ranijim "Fiš festovima", biti poklonjen štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina.
 
Tokom tri festivalska dana u popodnevnim časovima sviraće, između ostalih, i bendovi "Đura i Mornari", "So Sabi", "Garavi sokak", "O đila" i "Witch one".
 
Za subotu, 30. jun, najavljen je vatromet posle nastupa grupe "Garavi sokak" koja će svirati od 21 sat.
 
Ulaz je besplatan.
Izvor: www.24sata.rs