Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Na Vlasinskom jezeru rekordna poseta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Vlasinskom jezeru ove sezone, prema podacima Turističke organizacije iz Surdulice, traži se mesto više. Ovog leta na Vlasini 100.000 turista, najviše Bugara

NA Vlasinskom jezeru ove sezone, prema podacima Turističke organizacije iz Surdulice, traži se mesto više!

Smeštajni kapaciteti su prepuni, a zanimljivo je da je sve više stranaca koji delom u tranzitu, a delom i namenski posećuju Vlasinu.

- Došli smo do zaključka da je Vlasinu u poslednje dve godine posetilo više turista nego poslednjih deset godina - kaže Biljana Nikolić, direktorka TO u Surdulici. - Samo ove letnje sezone na Vlasini je boravilo više od 100.000 turista, među kojima je najviše Bugara. 

Zbog skromne turistička ponude, jer postoje po jedan hotel i motel, vlasnici vikendica i vila na Vlasinskom jezeru iznajmljuju sobe i apartmane po izuzetno niskim cenama što dodatno utiče na sve veće interesovanje turista za Vlasinu. 

- Siguran sam da će Vlasina postati turistički centar juga Srbije na čemu intezivno radimo - kaže Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica. - Rešavamo problem nelegalne gradnje, radimo na infrastrukturi i izgradnji kanalizacione mreže. 

Konkretne i "vidljive" stvari u smislu uređenja jezera bi trebalo uskoro da budu gotove, jer je uz pomoć programa "Progres", kod koga je opština konkurisala, obezbeđeno 30.000 evra u svrhu brendiranja Vlasine. 

Biće izgrađena tri vidikovca, postavljeno dvadesetak klupa a na plaži ispred hotela drvena platforma. Intenzivno se radi na pratećim turističkim programima. Manifestacija "Vlasinsko leto" je već postala brend, ali ove godine će se prvi put u septembru održati ekološka regata, na kojoj će biti zabranjeno korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem, koji su izuzetno štetni za prirodu. 

Turisti najviše zamerki iznose na nedostatak prodavnica, kafića i zabavnog sadržaja, a s druge strane neki upravo hvale netaknutu prirodu i mir koje nudi Vlasina.


Izvor: www.novosti.rs