Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Pregradio reku da bi navodnjavao njivu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ribočuvarska služba "Rasina plus" u Kruševcu podneće prekršajnu prijavu protiv D. M. iz Petine jer je pregradio reku Bistricu kod ovog mesta kako bi navodnjavao svoju njivu

O ovom događaju, Ribočuvarsku službu obavestili su meštani koji su primetili da je reka u jednom delu pregrađena, kao i da je zbog nedostatka vode, riba u tom delu uginula, rekao je načelnik ribočuvarske službe Milan Milošević. 

"Pregledom ribolovne vode petinske reke Bistrice ustanovili smo da je kanalima promenjen vodotok reke. U pojedinim delovima nije ostavljen ni biološki minimum vode, pa je tako kod naseljenih mesta Dvorane i Modrica reka potpuno presušila", kazao je Milošević. 

On je naglasio da je Ribočuvarska služba na licu mesta zatekla D.M. koji je prokopavao kanal i pumpom izvlačio vodu iz reke kako bi navodnjavao kupine na svom imanju. 

"Napravili smo zapisnik i protiv ovog lica biće podneta prekršajna prijava", rekao je Milošević i dodao da su o ovom događaju obavešteni vodoprivredni i inspektor za zaštitu životne sredine. 

Načelnik komunalne policije u Kruševcu Jovica Vesić rekao je Tanjugu da su komunalni policajci na terenu utvrdili da je reka u Petini pregrađena odnosno da je izmenjen vodotok reke i dodao da je u toku utvrđivanje prekršajne odgovornosti.


Izvor: www.mondo.rs