Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Mostom od Borče do Zemuna za dva minuta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Izgradnjom mosta i završetkom obilaznice oko Beograda biće rešen najveći saobraćajni problem u glavnom gradu, kazao je gradonačelnik Dragan Đilas. On je danas a predsednikom Skupštine grada Aleksandrom Antićem i ministrom za saobraćaj Milutinom Mrkonjićem posetio gradilište na Dunavu i, kako je rečeno, radovi će biti završeni u roku, do kraja 2014. godine.

Gradonačelnik je istakao da je ovaj most zajedno sa pristupnim saobraćajnicama veliki potencijala za razvoj Beograda.
 
- Dunav je gotovo premošćen, urađeno je preko 5 km pripremnih puteva prema Zrenjaninskom putu. Taj deo bi već mogao da bude asfaltiran, ali će ti radovi ipak sačekati sledeću godinu. Urađeni su propusti preko kanala. Sve ide kako je predviđeno i ovo je primer kako možemo zajedno, bez obzira na to ko je koji nivo vlasti, da nešto radimo i uradimo - rekao je Đilas.
 
On je dodao da kineska kompanija radi ozbiljan posao, da je sa zemunske strane rešena eksproprijacija koja je u jednom trenutku bila problem.
 
Đilas je istakao da će most Zemun-Borča omogućiti da Beograd ima potpunu obilaznicu, što će omogućiti izmeštanje teretnog saobraćaja sa centralnih gradskih ulica.
 
- Ovaj most i ovih 27 km pristupnih saobraćajnica veliki su potencijal za razvoj Beograda. Ovde ćemo razvijati privredne zone na zemljištu PKB-a koje smo u dogovoru sa prethodnom vladom sačuvali od privatizacije, pa sad nećemo morati da ga plaćamo - istakao je gradonačelnik i dodao da će građanima iz Borče trebati samo dva minuta da bi stigli do Zemuna.

 

Most bi trebalo da bude završen 2014. godine.

 

Gradonačelnik Đilas nije želeo da odgovara na politička pitanja, dok je Mrkonjić kroz osmeh rekao da je "Ana Bekuta dobro i da nije u svađi sa Velimirom Ilićem".
 
Izvor: www.24sata.rs