Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Sam uklonio divlju deponiju!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kuršumljanin Miodrag Mihajlović, koji je nedavno samoinicijativno počeo čišćenje divljih deponija na obali reke Kosanice u selu Rudare, očistio je jednu od najvećih divljih deponija na teritoriji opštine, staru čak 40 godina.

Pored toga što Mihajloviću pomaže Turističko preduzeće „Planinka“ i JKP Toplica, u susret mu je izašla i lokalna samouprava Kuršumlije. Kamioni dva preduzeća koja su pomagala samo su sa te deponije na gradsku deponiju odvezla oko tridesetak kamionskih prikolica smeća. 


„Ova deponija je bila pravo ruglo na putu za Prolom banju i Prištinu. Najkritičnije mesto sam očistio, a tokom vikenda ću očistiti i okolinu te deponije. Ova deponija nije čišćena ravno 40 godina, a sa te lokacije ima ukupno oko 500 kubika smeća“, kazao je Mihajlović. 
On planira da na mesto te deponije posadi travu i cveće. 

„To će biti prava zelena oaza na putu za najlepšu banju u Srbiji, Prolom banju“, rekao je Mihajlović.


Prema njegovim rečima, opština Kuršumlija je izdvojila oko 50.000 dinara za troškove nafte za mehanizaciju koja je čistila deponiju. Prema njegovim rečima, pored reke Kosanice, u dužini od oko 10 kilometara, ima oko 20 divljih deponija i on planira i njih da čisti u narednom periodu.

 

„Čistim iz revolta!”

Mihajlović je uputio apel nadležnim ministarstvima da izađu u susret i finansijski pomognu da se očiste sve divlje deponije u opštini.

„Ovo radim iz revolta prema ljudima koji nesavesno svuda odlažu smeće. Čak iako mi više niko ne pomogne u ovoj akciji, sam ću nastaviti da čistim. Cilj mi je da podignem ekološku svest svih ljudi“, poručio je Mihajlović.


Izvor: www.alo.rs