Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Ribar upecao piranu usred Leskovca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Leskovac - U reci Veternici, koja protiče kroz Leskovac, ribolovac Dragan Mihajlović ulovio je piranu tešku 900 grama i dugu 35 centimetara.

Ribolovci i građani iznenađeni su i uplašeni zbog ulova jedne od najopasnijih riba. Piranu, vrstu ribe koja živi u reci Amazon u Južnoj Americi, Dragan Mihajlović upecao je u Veternici nedaleko od centra Leskovca. On je pre dva dana došao na reku da peca klenove, ali je kući odneo piranu tešku skoro kilogram. 

U vađenju ribe iz reke pomogla su mu i deca koja su se igrala nedaleko od obale. 

Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu, ali znaju da nikada do sada u toj reci nije bilo egzotičnih riba. 
Oni koji se bave akvaristikom smatraju da je piranu u reku bacio neko ko tu vrstu riba čuva u akvarijumu, a prema njihovoj oceni, u reci Veternici ima dovoljno hrane za pirane. 

U vodama Južne Amerike postoji oko 30 vrsta pirana. Neke vrste mogu legalno da se gaje u akvarijumima, ali ne i da se bacaju u reke. 

Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba i da se ispita da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

Izvor: www.b92.net