Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

U Jadru kod Osečine ponovo otrovana riba

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U reci Jadar, kod Osečine, po drugi put za poslednjih dvadesetak dana otrovana je riba.

Kako je agenciji Beta u čtevrtak rekao direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović, uginula riba je i ovog puta nađena "između dva mosta" na izlazu iz Osečine ka selu Komirić. 

"Voda je crna u dužini od nekoliko kilometara", kazao je Stanimirović. 

Republički vodoprivredni inspektor Vesna Vujić, zadužena za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je u četvrtak da je 18. pomor ribe septembra u Jadru bio sličan. 

"Analiza uzoraka vode, koju smo tada uzeli još nije gotova, a obavlja se u referentnoj ustanovi u Beogradu", kazala je Vujić agenciji Beta. 

Stanimirović sumnja da je u oba slučaja krivac fabrika za preradu voća "Podgorina Frukt (Fruckt)" iz Osečine, čiji je vlasnik austrijsko-srpska kompanija. 

Inspektorka Vujić kaže da je 18. septembra toj fabrici zabranila ispuštanje otpadne vode u Jadar, ali se kompanija žalila i postupak je u toku. 

"Osečina nije rešila pitanje prečišćavanja otpadnih voda, te se one izlivaju u Jadar čiji je vodostaj od letos izuzetno nizak", rekla je Vesna Vujić. 

Stanimirović je rekao i da "Podgorina Fruht" otpadne vode u Jadar ispušta po mraju, tek će tek u petak biti vidljive razmere pomora ribe. 

Stanimirović je dodao da je septembru nađeno 60 kilograma mrtve ribe.

Izvor: www.pressonline.rs