Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Poštedeli splav "Mediteran" zbog niskog vodostaja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Uprkos najavama gradskih vlasti da će splav "Mediteran" danas biti uklonjen, ekipa "Beogradvoda" odustala je od akcije zbog niskog vodostaja jer bi povlačenje nasukanog plovila moglo da dovede do njegovog oštećenja.

Grupa od oko 30 vlasnika splavova skupila se jutros na Savskom keju iza Brankovog mosta da podrži koleginicu Slavicu Božović, čiji je splav "Mediteran" danas trebalo da bude prinudno uklonjen sa te lokacije koja nije, po najnovijoj odluci grada, predviđena za ovu namenu jer narušava memorijalni kompleks Starog sajmišta.

 

Ekipa izvršitelja preduzeća "Beogradvode" pojavila se na licu mesta, ali je nakon stručne procene utvrđeno da ne postoje povoljni uslovi za intervenciju.

 

- Asistencija se odlaže iz tehničkih razloga. Vodostaj je prenizak, pa je splav nasukan na mulj i da bismo sprečili oštećenje, sačekaćemo da se nivo vode podigne. Nadamo se da će to biti već za sedam do 10 dana - rekao je Miloš Milovanović, direktor preduzeća "Beogradvode".

 

Na licu mesta bilo je i oko 20 policajaca čiji je zadatak bio da spreče moguće incidente.

 

Sa iste lokacije uskoro bi trebalo da bude uklonjen i splav "Kolos", za šta je, opet, potreban niži vodostaj Save da bi plovilo moglo da bude provučeno ispod Brankovog mosta. Ukoliko vodostaj ne bude dozvoljavao akciju, splav će biti isečen i odvučen.

 

Izvor: www.24sata.rs