Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Sa barže ukrali sedam tona đubriva

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Smederevska policija rasvetlila je tešku krađu na reci Dunav, kod stare luke u Smederevu, učinjenu na štetu ruske kompanije "Biofert LTD" i lišila slobode osumnjičene Vladu Dimitrijevića (32) i Danijela Novakova (26) iz Kovina.

Kako je precizirano u saopštenju Policijske uprave u Smederevu, oni su osumnjičeni da su sa rumunske barže, usidrene kod Smedereva, 26. oktobra ukrali sedam tona veštačkog đubriva, vlasništvo ruske firme "Biofert LTD", u vrednosti od 4,2 miliona dinara. 

Đubrivo su u rinfuzu lopatama utovarili u čamac, zatim u nenaseljenom priobalju Dunava spakovali u džakove od po 50 kilograma i odvezli u Kovin. 

Deo đubriva, 72 džaka ukupne težine 3.600 kilograma, nađen je u magacinu jedne privatne firme u Kovinu, čiji vlasnik je osumnjičen da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Dimitrijeviću je određeno policijsko zadržavanje nakon koga će biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, a ostala dvojica osumnjičenih su, nakon saslušanja, pušteni iz prostorija Policijske uprave Smederevo.


Izvor: www.mondo.rs