Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Most od flaša od maja u Novom Pazaru

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI PAZAR - Novi Pazar uskoro dobija nešto što nijedan drugi grad na svetu nema - most od flaša. Projektant je Ado Marovac, a most će imati simboliku ujedinjenja i zaštitu prirode, jer se previše otpada i flaša baca u reke.

Kako se navodi, uskoro će biti predstavljen projekat mosta nad Raškom, koji će biti napravljen od plastičnih flaša, a do realizacije će najverovatnije doći u maju.

 

Zasigurno će Novi Pazar biti prvi grad na svetu koji će imati most od plastičnih flaša, a simbolika mosta će biti da ukaže na mogućnosti iskorišćenja svega onoga što ljudi nemarno bacaju niz reke, a samim tim prave mnogo veće posledice nego što zamišljaju.

 

Još jedan od ciljeva i jasna simbolika koju će most nositi jeste ujedinjenje. Most ujedinjenja. Jer, ako bismo svi dali minimalan napor, kao što daje svaka plastična flaša premostili bismo velike raspone! Lokacija mosta će biti izmedju MUP-a i hotela "Vrbak".

 

U realizaciji će učestvovati tim ateljea, a svi koji smatraju da bi mogli pomoći projekat pozvani su da se uključe bar sa nekoliko sakupljenih flaša.

Izvor: www.kurir-info.rs