Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

KRITIČNO: Reke i dalje rastu!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice iznad granice redovne odbrane sa tendencijom stagnacije naredna tri dana.

BEOGRAD - Vodostaji na nekoliko reka u Srbiji su iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta, upozorio je danas Republički hidrometeorolški zavod (RHZO).

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice "iznad granice redovne odbrane sa tendencijom stagnacije naredna tri dana".

Vodostaj na Savi kod Beograda se nalazi iznad granice redovne odbrane "sa tendencijom manjeg porasta naredna tri dana".

Na Tamišu kod Jaše Tomić vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od polava, "sa tendencijom manjeg porasta u toku dana".

Na Dunavu nizvodno od Bačke Palanke vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, a  naredna tri dana kada se očekuje vrh talasa.

Vodostaji na Tisi kod Novog Kneževca i Titela su iznad granica redovne odbrane sa tendencijom porasta naredna četiri dana, a kod Sente se sutra očekuje dostizanje redovne odbrane.

Na Mlavi, Neri, Starom i Plovnom Begeju, kao i na Moravici vodostaji se nalaze iznad granica redovne odbrane sa tendencijom manjeg porasta i stagnacije naredna 24 casa, naveo je RHZO u saopštenju na svom sajtu.

Izvor: www.kurir-info.rs