Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Velike poplave počinju 20. aprila

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije kažu da su za sada najkritičnija područja Boljevci, gde se voda izlila na kolovoze, kao i bara Vencija ispod Gazele

BEOGRAD - Vodostaj ne prestaje da raste.

Vodostaj Save i Dunava svakog trenutka sve više raste, juče se podigao za sedam centimetara, a danas za čak 10, dok je količina snega na planinskim obroncima Karpata sada tri puta veća nego što je bila 2006. godine, kada je Beograd i Srbiju zahvatila strašna najezda vode.

Kada sav taj sneg sa Karpata i Alpa krene da se topi, poplave u našoj zemlji su neizbežne, a prema prognozama stručnjaka, najkritičnije će biti od 20. aprila, kada će se temperature naglo povećati.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije kažu da su za sada najkritičnija područja Boljevci, gde se voda izlila na kolovoze, kao i bara Vencija ispod Gazele.

- Vodostaji na rekama Savi i Dunavu u Beogradu su u porastu, ali ukoliko budu rasli kao do sada, neće biti potrebe za proglašenjem vanredne odbrane od poplava, iako bi se nivo reka mogao približiti toj granici - kažu iz Gradskog štaba.

Na obilaznici oko Beograda kod Boljevaca izlila se voda na oko 200 metara, ali je sprečeno njeno širenje „ispumpavanjem i vraćanjem vode u Savu“.

Izvor: www.kurir-info.rs