Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Otvorena sezona kupanja na Adi Ciganliji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Obzirom da je temperatura vode u Savskom jezeru prešla očekivanih 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, Beograđani su od danas dobili priliku da uživaju na omiljenom gradskom kupalištu.

BEOGRAD -  Na Adi Ciganliji je zvanično je danas otvorena letnja kupališna sezona, kao i sezona Plave zastave.

Obzirom da je temperatura vode u Savskom jezeru prešla očekivanih 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, Beograđani su od danas dobili priliku da uživaju na omiljenom gradskom kupalištu pod nadzorom spasilačkih ekipa. 

Kupališna sezona otvorena je paralelno sa otvaranjem sezone Plave zastave, priznanja koje je Savsko jezero dobilo drugu godinu za redom i koje potvrđuje najviši kvalitet plaže. Direktoru JP “Ada Ciganlija“ Aleksandru Stamenkoviću, plavu zastavu predao je  Riza Epikmen, međunarodni mentor iz Turske, nakon čega se zastava na radost brojnih gostiju i posetilaca zavijorila nad Savskim jezerom. 

„Kada je Ada Ciganlija prošle godine prvi put dobila Plavu zastavu, to je bio izuzetno veliki uspeh, jer se Srbija svrstala u red brojnih zemalja širom planete koje mogu da se pohvale najuređenijim i najlepšim plažama.

Ove godine, taj uspeh je još veći jer smo uspeli da zadržimo Plavu zastavu i da ispunjavanjem strogih međunarodnih kriterijuma, obezbedimo svim našim posetiocima privilegiju da u centru grada uživaju na plaži nad kojom se vijori Plava zastava.“ – rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP „Ada Ciganlija“ i dodao da pored najvišeg kvaliteta kupališta, posetioce „beogradskogmora“ očekuje dinamična sezona sa brojnim besplatnim sportskim, zabavnim i kulturnim sadržajima. 

O bezbednosti kupača, i ove sezone brinuće spasioci koji su prošli obuku u skladu sa međunarodnim standardima, a koji su sezonu otvorili atraktivnim takmičenjem u sportskom spasavanju, prvim te vrste održanim u Srbiji. Podršku će im, kao i prethodnih godina pružati ekipe Hitne pomoći i Policije. 

Da će Ada Ciganlija i ovog leta biti mesto dobrog provoda, zabave i rekreacije potvrđuje veliki broj sadržaja i programa koje je JP“Ada Ciganlija“ pripremilo za posetioce. Najmlađi će imati mogućnost da provedu raspust uz besplatne škole plivanja, vaterpola, rolera, kajaka, odbojke na pesku, kao i edukaciju o bezbednom korišćenju kupališta za decu i roditelje.

Za one željne dobrog provoda, dobra vest su besplatni koncerti koji će se u saradnji sa Belgrejd Bir Festom održavati svake večeri tokom jula, a već sledećeg vikenda, 22. juna, svi oni koji žele da vide atrakciju svetskog ranga, uživaće u Red Bul Flugtagu koji će se po prvi put održati u Beogradu, upravo na Adi Ciganliji.

Izvor: www.kurir-info.rs