Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Prošla opasnost od poplava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" saopštilo je da je jutros ukinuta vanredna odbrana od poplava na poslednjoj deonici Dunava na kojoj je bila na snazi, od Bogojeva do Bačke Palanke u ukupnoj dužini od 98 kilometara.

U saopštenju se navodi da se umesto vanredne i na tom delu Dunava sprovode mere redovne odbrane od poplava, a trenutno je merama redovne odbrane od poplava obuhvaćeno blizu 430 kilometara nasipa na rekama i vodotocima u Vojvodini. 

"Na delu Dunava kroz Vojvodinu vodostaj u proseku dnevno opada za oko 20 centimetara, pa sada već sa velikom dozom sigurnosti možemo reći da smo ovaj veliki poplavni talas bezbedno ispratili", kaže se u saopštenju Službe za informisanje JVP "Vode Vojvodine" u kome se dodaje da je jutros vodostaj kod Bogojeva bio 637, a kod Bačke Palanke 611 centimetara. 

Vanredna odbra od poplava na području Sombora uvedena je 10. juna, a tih dana vodostaj kod Bezdana stigao je do 756 centimetara, što je za samo 20 centimetara manje od rekordnog vodostaja zabeleženog 1965. godine. 

Kod Bezdana jutros je izmeren vodostaj 534, a kod Novog Sada 580 centimetara. Redovna odbrana od poplava trenutno se sprovodi na Dunavu, Tisi, Kanalu Begej, Karašacu i delova Hidrosistema Dunav.

Izvor: www.pressonline.com