Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Kuća splav za 15.000 evra

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Od kako su krenule tropske vrućine, verovatno su mnogi poželeli da se presele na reku i pomislili kako bi prijalo imati kuću na vodi.

Zbog toga se i agenti za nekretnine u Beogradu nadaju da će i ovog leta porasti prodaja splavova-kuća. 

Trenutno je ponuda u agencijama mala, ali se u oglasima na internet stranicama i štampanim verzijama nude ploveće kuće na Savi i Dunavu, po cenama od oko 15.000 evra. 

Najveći problem za slab promet splavova, kako tvrde agenti, je vanknjižno vlasništvo sa neizvesnim statusom, za koje ne postoji garant da jednoga dana neće biti uklonjeni.  

Međutim, postoje i agencije koje nude kućice na novobeogradskom Savskom keju, Adi Međici, Starom Sajmištu, Adi Ciganliji, Makišu.  

Iz agencija za nekretnine kažu da su ponuda i potražnja mnogo manje nego kao kod standardnih nekretnina. Većina vlasnika u popularnijim zonama - novobeogradskim blokovima i Adi Ciganliji svoje splavove postavljaju legalno.  

"Za splavove je jedino dobra investicija luksuzna varijanta. Tada je moguće iznajmiti splav i na određeno vreme ili za neki projekat ili pak živeti tokom letnjih meseci na njemu. Kada su manji splavovi u pitanju, ova "skromna" investicija od oko 15.000 evra je samo u užitak na vodi", kažu agenti.  

Svoju kućicu na vodi, koju je pre 13 godina sagradio na novobeogardskoj obali, trenutno za 16.000 evra prodaje Milovan Petrović. Kuća ima kupatilo, sobu, spavaći deo, natkrivenu i zatvorenu terasu. Ukupna površina je oko 100 kvadrata, a trećina prostora je zatvorena i lepo izolovana.  

"Godinama smo je koristili za letnji odmor i uživanje i nema lepšeg mesta da se pobegne od gradske buke", kaže Petrović.  

"Godinu dana sam čak i živeo na njoj i osim kada se digne vodostaj, nema druge mane. Sa druge strane, život na reci pruža mnogo - mir, tišinu, čist vazduh, a da ne govorim o letnjim uživanjima". 

Izvor: www.glas-javnosti.rs