Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Srpska posada na svetskom prvenstvu u jedrenju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Srbija će i ove godine imati svog predstavnika na 37. prvenstvu sveta u klasi Mikro. Ovo takmičenje koje se održava svake godine, ove godine biće održano od 20.-27. jula u poljskom gradu Gdinji, na obali Baltičkog mora. Očekuje se učešće preko 50 posada. 

Našu zemlju će predstavljati posada Delta Generali PSTech Racing tima u sastavu: Stevanović, Pavlović, Jovanović. Ova posada iz Jedriličarskog Kluba Povetarac, prošlogodišnji je prvak Srbije, dok i ove godine pokazuje visok nivo forme, pa se očekuje dobar rezultat. 

“Dobro smo se pripremili za ovo takmičenje. Pored nastupa na 3 domaće regate gde smo osvojili 3 prva mesta, imali smo i intenzivne pripreme u Portorožu gde smo radili sa jednim od najeminentijih stručnjaka u našem sportu sa prostora bivše države. Imamo iskustvo takmičenja na najvišem nivo sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva u Austriji gde smo zauzeli 4. mesto u diviziji. Sve su to razlozi zbog kojih verujemo da smo ove godine spremni za osvajanje medalje. Bio bi to veliki uspeh za srpsko jedrenje. Sve to naravno ne bi bilo moguće bez velike pomoći naših sponzora, posebno Delta Generali Osiguranja i softverske kompanije PSTech.” – reči su Ivana Pavlovića člana ove beogradske posade. 

Klasa Mikro je prepoznata od svetske jedriličarske federacije ISAF i ima dugu tradiciju od preko 40 godina. Najbolje ekipe ove klase dolaze iz Poljske, Francuske, Rusije. Ipak, postoji nada da će im se ove godine na podijumu pridružiti i srpska trobojka.