Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Konferencija o razvoju luka na Dunavu 6. fenruara u Novom Sadu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Međunarodna konferencija "Razvoj luka na Dunavu", u okviru projekta "Dahar" ("Danube Inland Harbour Development – DaHar") biće održana u četvrtak (6. februar 2014. godine) u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

U ovom međunarodnom projektu pod pokroviteljstvom Evropske unije, koji podstiče razvoj vodnog transporta i luka, partneri iz Srbije su Univerzitet u Novom Sadu – Fakultet tehničkih nauka, Luka "Novi Sad" i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Projekat, koji se realizuje od 2011. do 2014. godine, usmeren je na iskorišćenje logističkih i muldimodalnih razvojnih kapaciteta pojedinih luka i lučkih područja, kao i na međusobno usaglašavanje njihovog razvoja. Glavne aktivnosti u okviru projekta obuhvataju analizu multimodalnog razvoja transporta roba, razmenu podatka i rezultata svih partnera u cilju formulisanja razvojnih potencijala pojedinih luka, sintezu znanja svih zainteresovanih strana, stvaranje integralne strategije za funkcionalnu specijalizaciju luka u logističkom lancu i razvijanje konkretnih akcionih planova za pojedinačne luke na osnovu zajedničke strategije.

Na otvaranju konferencije govoriće pomoćnik ministra saobraćaja Mirjana Trifunović, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predstavnica Kancelarije za evropske integracije Kristina Ašković, menadžer projekta "Dahar" Mate Đeri, rukovodilac projekta na Univerzitetu u Novom Sadu prof. dr Milosav Georgijević i direktor Luke Novi Sad prof. dr Aleksandar Milovančev.

Partneri na projektu su iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Hrvatske i Srbije. Projekat je finansijski podržan kroz program Evropske unije za jugoistočnu Evropu – South East Europe Transnational Cooperation Programme.

Izvor: www.e-kapija.com