Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Počinje turističko-nautička sezona u Beogradu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Uplovljavanjem broda "Viking Aegir" na međunarodno putničko pristanište "Luke Beograd", u četvrtak 20. marta, počinje ovogodišnja turističko-nautička sezona u Beogradu.

Oko 180 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade uploviće u Luku Beograd u organizaciji najvećeg evropskog turoperatora Viking River Cruise, a u okviru sedmodnevne ture pod nazivom "Vrata istočne Evrope", saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Gosti će u naš glavni grad doći ujutro, a nakon obilaska grada za njih je pripremljeno posluženje kao i kulturno umetnički program na platou ispred pristaništa.

Dobrodošlicu za goste priprema Srednja turistička škola Novi Beograd, čiji će učenici u srpskim narodnim nošnjama poslužiti goste po starom srpskom običaju, pogačama koje su sami pripremili i domaćom rakijom.

Nakon posluženja, kulturno umetničko društvo "Talija" izvešće splet igara iz Srbije.
Prema aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone, Beograd bi trebalo da poseti oko 580 brodova i više od 70.000 turista.

Prošlogodišnja sezona završena je najbrojnijom posetom do sada, dolaskom 510 brodova sa oko 64.000 turista, i porastom od 15 odsto, što govori da je Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti Dunava.

Za krstarenje Dunavom najviše su zainteresovani turisti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije, ali i drugih evropskih i svetskih država.

Tokom boravka u Beogradu, gosti posećuju najvažnije lokacije, istorijske i kulturne spomenike, a među najposećenijim su Beogradska tvrđava, Hram svetog Save, Muzej 25. maj, Knez Mihailova ulica, Most na Adi, i brojni drugi lokaliteti.

U toku turističko-nautičke sezone, putnicima će na pristaništu biti na raspolaganju sezonski info centar Turističke organizacije Beograda sa promotivnim materijalima o Beogradu.

U cilju pružanja kompletnih usluga, na Međunarodnom putničkom pristaništu "Luke Beograd" svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica suvenira, proizvoda hrane i pića, i drugih proizvoda koji prenose i promovišu duh Beograda i Srbije.

Tokom godine, turisti koji borave u gradu i Beograđani, imaće priliku da osete atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava, a to su Beogradski karneval brodova i Beogradski latino maraton koje organizuje Turistička organizacija Beograda, i druge manifestacije kao što su "Dani Dunava" i "Fiš fest".

Izvor: www.mondo.rs