Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Besplatna krstarenja rekama

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Turistička organizacija Beograda organizuje danas, besplatne vožnje turističkim brodovima za Beograđane i goste. Razgledanja brodovima će realizovati Jahting klub „Kej” od 14 do 15.30 i od 16 do 17.30 časova (prijave i informacije: 064/8251-120), brod „Kornjača” od 14 do 15.30 časova (prijave i informacije: 064/4412-986) i brod Sirena – od 17 do 18.30 časova (prijave i informacije: 060/7654-321).


U isto vreme, u Beogradu se održava internacionalna manifestacija posvećena reci Dunav (Danube Blue Week) u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju i uz podršku Nemačke organizacije za saradnju GIZ.

Pod zajedničkim sloganom „Učini to za Dunav” održavaju se različite aktvnosti u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, kako bi se skrenula pažnja na značaj Dunava, međunarodnu saradnju dunavskih zemalja i uključivanja lokalnih zajednica u ekološke, kulturne i društveno odgovorne projekte vezane za razvoj potencijala Dunava. U okviru Blue Week-a, na platou ispred restorana „Vodenica” kod Kule Nebojša u Donjem gradu Beogradske tvrđave, organizovan je događaj Blue Rowing. Od 10 do 17 časova će biti postavljen šator, gde će posetioci imati prilike da vide izložbu posvećenu Dunavu, saznaju više o potencijalima reke Dunav, učestvuju u Dunavskom kvizu i prijave se za besplatne vožnje kajakom.

Eko-kajak ture do Velikog ratnog ostrva će se realizovati u 11 i 16 časova, polasci kod Kule Nebojša. Tokom vožnje, posetioci će moći da vide Konjsko ostrvo, kanal Galijaš i Kalemegdan iz druge perspektive. Dodatna vožnja u 12.15 časova namenjena je isključivo predstavnicima medija, dok će kraj događaja biti obeležen puštanjem plavih lampiona sa kajaka u 19 časova.

Učesnicima Dunavskog kviza na Blue Rowing događaju, Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Glob Metropoliten tursom i SP „Lasta” je pripremila i nagradne programe „Tesla u Beogradu”, obilazak grada na skuterima „Smile & Ride” i poludnevne izlete do Avale. Organizator Blue Week-a će takođe obezbediti nagradne vožnje kajakom i vina iz dunavskog regiona.