Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Mladi Banjčani sami sredili staru branu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vranje – Do kraja nedelja trebalo bi da se očisti korito reke Banjštice kod brane, da se napuni vodom i brana zatvori, čime bi se otvorila sezona kupanja na toj atraktivnoj lokaciji, kažu omladinci iz Vranjske Banje.

Oni su rešili da samoinicijativno spreme staru branu i očiste okolinu za sve koji vole prirodu i kupanje u reci.

- Jednom je, već, deo oko brane i okolina bila očišćena od strane vojske, na inicijativu generala Milosava Simovića.

Ipak, to nije pomoglo, jer su kasnije obilne kiše nanele mulja, stabala, panjeva i šta sve ne, pa je najpoznatije kupalište u banjskom i vranjskom kraju, koje je bilo, kažu, hit između 60-tih i 80-tih godina prošlog veka, ponovo postalo ruglo.

Videli smo da niko od nadležnih ništa ne preduzima, pa smo rešili, samoinicijativno, mi, grupa omladinaca iz Banje da očistimo korito reke pored brane.

Spremićemo deo obale za odmaranje i sunčanje tako što ćemo okositi veliku naraslu travu i izvaditi korenje – kaže za OK Radio Igor Đorđević, jedan od inicijatora spremanja brane za kupanje u sezoni koja je u jeku.

Prema njegovim rečima brana bi trebalo da bude u funkciji do kraja nedelje.

- Veliki trud smo uložili, mnogo je mulja, mnogo balvana, drveća,  panjeva, raznoraznog đubreta izvađeno, naporno radimo, ali sa zadovoljstvom svesni da nešto korisno činimo za Banju i okolinu.

Zahvaljujemo se i podincima iz Banje koji su nam pomogli dajući nam kosilice i mašinu za čišćenje i vađenje korenja – ističe Đorđević.

Izvor: www.okradio.rs