Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

DRAMATIČNO: Ove reke u Srbiji će se uskoro izliti!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji, gornjem toku Zapadne Morave i na Toplici vodostaji će biti u porastu do 3. avgusta s dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa Narednih nekoliko dana očekuju se obilne padavine u većini mesta i to od 20 do 40 l/m2, lokalno i oko 80 l/m2, uglavnom na jugu Banata, u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na rekama Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru i Crnici vodostaji će biti u većem porastu do 3. avgusta i kretaće se oko i nešto iznad granica za preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

Na Neri, Brzavi, banatskoj Moravici i Karašu vodostaji će biti u većem porastu do 3. avgusta sa mogućnošću dostizanja granica za preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

Na Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji, gornjem toku Zapadne Morave i na Toplici vodostaji će biti u porastu do 3. avgusta sa dostizanjem i prevazilaženjem uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa).

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Izvor: www.telegraf.rs