Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

NOVE POPLAVE Napeto u Dragačevu, u Čačku pada kiša već 24 sata

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Osmi put ove godine noćas se izlila lučanska Bjelica. Iako je krizni štab iz ovog mesta naredio evakuaciju stanovništva sa područja Dljina, Đeraća, Puhova i Viče, do toga nije došlo zbog blagovremene intervencije, kaže komandant Štaba za vanredne situacije u Moravičkom okrugu, Slobodan Jolović.

Zbog toga je danas, posle sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije u Lučanima naređeno da se hitno evakuišu ljudi, stoka i materijalna dobra u Mesnoj zajednici Đerađ, koja je najugroženija.

Takođe je preporučeno da se pripremi evakuacija Hemijske industrije "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima i nekih drugih preduzeća kojima preti izlivanje reke.

Opštinski štab će biti u stalnom zasedanju i pratiće stanje na rekama kako bi se preduzele blagovremene mere.

Poplave i u Čačku, izlio se Slatinski potok u Trbušanima

Zbog kiše koja neprestano pada u proteklih 24 sata i izlivanja Slatinskog potoka ugrožena su domaćinstva u Trbušanima kod Čačka.

Prema rečima Vide Varagić iz Donjih Trbušana, voda iz ovog potoka je prodrla u

dvorište njihovog tročlanog domaćinstva, podrum i pomoćne objekte.

"Takođe, poplavljena je i njiva površine 25 ari, a bujica dolazi iz pravca obližnjeg groblja donoseći i fekalne vode", kaže ona za Tanjug.
Varagićeva navodi da su dolazili nadležni iz JP "Gradac" i obećali da će poslati skip u toku dana i ističe da je, počev od maja, njihovo domaćinstvo danas peti put poplavljeno.

Zbog izlivanja Lipničke reke poplavljene su poljoprivredne parcele u čačanskom selu Zablaće. 

Tamo se, kako kaže tamošnji meštanin Zoran Dragović, izlila Lipnička reka (pritoka Zapadne Morave) koja je poplavila 10 hektara oranica.
 

Strašno je to što nam se dešava, ove godine nismo imali nikakav prihod od poljoprivredne proizvodnje, nadležni ne pokazuju interesovanje da nam pomognu u rešavanju problema i stalno se pozivaju na "Srbijavode" koje je, kako kažu, nadležno za čišćenje rečnih korita", rekao je on danas Tanjugu.

Izvor: www.blic.rs