Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

RHMZ: Vodostaj reka opada i miruje

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd -- Hidrolog RHMZ Jelena Jerinić izjavila je da je vodostaj reka u Srbiji, uključujući i one koje su se izlile iz svog korita, u manjem opadanju i stagnaciji.

Ona je istakla da se reka Bjelica, koja se u utorak izlila u Lučanima usled velike količine padavina, povukla tokom prethodne večeri u svoje korito i da njen vodostaj trenutno "značajno" opada.

"Što se tiče Lima, voda je trenutno u opadanju kod stanice Prijepolje. Pre pola sata izmeren je vodostaj od 234 centimetra dok je vrh vodostaja zabeležen u utorak u 18 časova i iznosio je 260 centimetara", navela je Jerinićeva.

Ona je dodala da je i Zapadna Morava, koja se u utorak izlila iz korita na pojedinim deonicama zbog većeg porasta, trenutno u opadanju i da je na mernoj stanici kod Kratovske stene izmeren vodostaj od 514 centimetara, što je 73 centimetra manje od vodostaja te reke u utorak.

"Svi vodostaji u Srbiji su u manjem opadanju i stagnaciji osim na Savi zbog uticaja Drine, u naredna tri dana očekuje porast vodostaja na Savi, ali bez podizanja granica upozorenja", rekla je Jelena Jerinić.

Ona je kazala da će od 6. do 8. decembra očekuje manji porast vodostaja, ali da neće prelaziti granice upozorenja redovne odbrane od poplava.

Izvor: www.b92.net