Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Izlio se Tamiš, zatvoren put

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Put Botoš-Tomaševac u opštini Sečanj od danas je zatvoren za saobraćaj, a zbog izlivanja reke Tamiš kod brane na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Meštani Botoša kazali su da se Tamiš na tom mestu redovno izliva čim poraste vodostaj, te da se tim delom puta teško može proći i traktorima, pa do Zrenjanina moraju zaobilaznim putem, koji je umesto sedam, udaljen 40 kilometara.

U preduzeću "Vode Vojvodine" naveli su da je na banatskim vodama na snazi redovna odbrana od poplava i da su porast temperatura, usled kojih se topi sneg u slivovima banatskih vodotoka, ali i obilnije padavine u proteklom periodu prouzrokovale porast vodostaja na banatskim rekama.
Tamiš je danas na 550 centimetara kod merne stanice u Jaša Tomiću. Na snazi je redovna odbrana od poplava, a i pored daljeg porasta očekuje se da neće premaći 600 centimetara kada na snagu stupa vanredna odbrana.
U "Vodama Vojvodine" ukazuju da se od juče mere redovne odbrane od poplava sprovode na ukupno 70 kilometara Nere, Brzave i Tamiša.
Dostizanje granice kada bi trebalo uvesti vanrednu odbranu od poplava se ne očekuje, a samim tim ni problemi u branjenom području.
Na nasipima gde je uvedena odbrana organizovana su dežurstva u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava.