Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

REKE PONOVO PRETE: Dežurstvo na Crnici, pripravnost na Grzi!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zbog obilnih padavina, Štab za vanredne sitaucije Paraćina naložio je poduzimanje mera pripravnosti i dežurstva na reci Crnici i angažovanje pripravnosti volontera na reci Grzi u Davidovcu. "Zbog upozorenja Republičkog hidrometerološkog zavoda, da se očekuju veće količine padavina, koje mogu dovesti do visokog vodostaja Crnice, čije je izlivanje u maju dovelo do katastrofalne poplave Paraćina, Štab za vanredne situacije naložio je nadležinim službama poduzimanje mera pripravnosti u ljudstvu, mehanizaciji, opremi i organizovanje dežrstva", stoji u saopštenju za medije.

S obzirom da veće padavine mogu dovesti i do porasta reke Grze, a iskustva govore da je uvek bilo nakritičnije u Davidovcu, "naloženo je povereniku u tom selu da anagažuje 30 volontera koji će biti u stanju pripravnosti u slučaju potrebe", navodi se u saopštenju.Kiša koja je celo popodne padala u Pomoravlju, prestala je oko 13 sati.

Reke su u koritima, izjavio je Tanjugu načelnik Štaba za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

Velike količine vode nalaze se na oranicama, od kojih su mnoge pod ozimim žitaricama.

Izvor: www.blic.rs