Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

PROPAO TENDER Niko neće legendarni Titov brod "Galeb"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na javni poziv za 30-godišnju koncesiju za korišćenje Galeba, nekadašnjega Titovog broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Hrvatske, nije prispela ni jedna službena ponuda, saznali su danas hrvatski mediji iz riječke gradske uprave.

Ipak, kako su naveli, tokom tendera koji je bio otvoren 90 dana, do 24. marta, javilo se nekoliko zainteresovanih ulagača koji bi uložili u taj projekt, ali pod drugačijim uslovima, preneo je regionalni portal Seebiz.

Javni poziv će biti poništen, a stručni zastupnici razmotriće predloge mogućih ulagača, pa će ili predložiti novi model realizacije projekta ili će da ponove poziv sa promenjenim uslovima.

Procenjena vrednost predviđene koncesije za 30 godina bila je 10,3 miliona evra, a koncesionar je na Galebu trebalo da osigura muzejski prostor površine 507,10 kvadratnih metara, centar za rekreaciju, hostelski i hotelski smeštaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo javno korišćenje trebalo je da obavi koncesionar o svom trošku, a radovi bi morali da budu u skladu s uslovima i uz suglasnost Konzervatorskog odeljenja u Rijeci.

Brod Galeb je kulturno dobro, na osnovu rešenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. oktobra 2006, dok je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Izvor: www.blic.rs