Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Rafting na vojvođanski način

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD - Turistički potencijal Novog Sada čini se nije dovoljno iskorišćen. Rafting, i to na Dunavu mogao bi donekle da ispravi tu nepravdu. Zvuči čudno zar ne? Većina ljudi nije ni znala da Novi Sad, na svojoj reci ima rafting. Rafting koji vam svojim programom, između ostalog, omogućava da u prijatnoj i filmskoj atmosferi na sredini Dunava, doživite i gledate zalazak Sunca

Bilo smo svedoci početka pete sezone po redu Dunavskog raftinga, i učestvovali u njenom otvaranju. Verovatno vam ova informacija stvara konfuziju, jer niste ni znali da negde u ravnoj Vojvodini postoji rafting. E pa ovo je baš to, rafting na Vojvođanski način. Romantičan, tih i relaksirajući.

"Dunavski rafting ima puno delatnosti , turizma na Dunavu. Osnovni su nam to veslanje kanua i kajaka uz pratnju ovog katamarana-brodića", rekao je Aleksandar Ćirić, osnivač ,,Dunavskog raftinga’’ .

"Stari gosti nam se vraćaju zato što su željni nove avanture, drugačije. Povedu uvek sa sobom i nekog novog tako da im se svidi. Nadam se da će ova sezona biti mnogo bolja nego prošla", naglasila je Sanja Nikolić, PR ,,Dunavskog raftinga’’ .

"Ova danas plovidba kao i svaka plovidba, će trajati od 2 sata do 2,5 sata. Imaćemo izgleda jako lep zalazak sunca. Ja sam siguran da će plovidba biti prava romantična. Vidim i društvo je takvo", dodao je Ćirić.

Na ovoj turi, možete uživati u poslednjim zracima Sunca pred njegov zalazak, na neka 2-3 kilometra od polazne tačke, plaže Štrand. Ovo čarobno mesto se nalazi na takozvanoj novosadskoj kapiji, u blizini rakovačkog rukavca.

Ako ste ljubitelj i nekog drugog oblika prevoza po vodi, pored opuštajuće vožnje ovim brodićem, onda je Dunavski rafting savršen za vas, jer njihova organizacija nudi i ture veslanja kanuom i kajakom. Eto jednog sjajnog predloga kome možete da se posvetite u letu koje je pred nama, uz našu nadu da će Dunavski rafting zaista postati turistički brend našeg grada.

IZVOR: WWW.RTV.RS