Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Novi Sad: Dunav sad nezdravo plav

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Sinoć je iz kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju ponovo ispuštena tečnost u Dunav, ali ovaj put tamno plave boje.

To se može videti na fotografijama koje je redakciji Radija 021 prosledio Novosađanin Nemanja Jovanović. On kaže da je fotografije napravio sa Železničkog mosta sinoć oko 19:30 časova.

"Nas nekoliko na mostu je zastalo da slikamo ovu pojavu, pošto nije uobičajena. Naime, prolazim ovuda svaki dan, i plav Dunav nije nešto što se često može videti kod kanalizacionog ispusta", kaže Jovanović, napominjući da nije osetio nikakav drugačiji neprijatan miris u odnosu na onaj koji se inače oseća u blizini kanalizacije.

Ipak, kako kaže za 021.rs, prolaznici koji su stajali na keju i posmatrali isticanje plave tečnosti, prekrili su usta i nos.

Pre samo tri dana iz ispusta je ponovo tekla crvena tečnost, odnosno krv, što je bio treći put u poslednjih mesec i po dana. Iz novosadskog vodovoda su negirali navode Pokrajinskog sekretarijata za vodoprivrdu da je Dunav pocrveneo U međuvremenu su kažnjene tri klanice.

Sa druge strane pokrajinski sekretar za ekologiju Slobodan Puzović je ranije za 021.rs objasnio da je problem što po zakonu svi zagađivači smeju da ispuštaju otpadne vode do 2032. bez obaveze da saniraju količinu tih voda i njihovu opterećenost zagađenim materijama, a isto važi i za zagađenje vazduha.

Izvor: www.mondo.rs