Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Na "Beogradskom moru" uživalo tri miliona posetilaca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Letnja kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji juče je završavena. "Beogradsko more" posetilo je preko tri miliona posetilaca. Za 95 dana trajanja sezone, na popularnom "beogradskom mori" uživalo je preko tri miliona posetilaca, koji su uživali u raznovrsnim sportsko-rekreativnim i zabavno-kulturnim sadržajima koje je pripremilo JP "Ada Ciganlija".

Tokom protekle sezone kupanja, plaže Savskog jezera bile su nosilac prestižnog međunarodnog priznanja "Plava zastava". Uređenost i čistoća, briga o ekologiji, besprekoran kvalitet vode i izuzetno visok stepen bezbednosti na kupalištu najvišom ocenom su ocenili predstavnici međunarodnog žirija tokom redovnih i vanrednih kontrola kupališta na Adi Ciganliji, saopštavaju iz JP "Ada Ciganlija".

Bezbednost na kupalištu na Savskom jezeru, kao i svih prethodnih godina, bila je na izuzetno visokom nivou. Spasilačka služba JP "Ada Ciganlija" imala je 42 uspešne intervencije bez fatalnog ishoda u zoni odgovornosti i u potpunosti opravdala epitet Savskog jezera kao jednog od tri najbezbednija kupališta u Evropi. U skladu sa time, patrolna dežurstva spasilačke službe nastaviće se dok na Savskom jezeru bude kupača, a sve u cilju održavanja najvišeg nivoa bezbednosti na kupalištu i prevencije nastanka rizičnih situacije po život i zdravlje naših posetilaca.

Održana su tri međunarodna muzička festivala koje je posetilo preko 200 hiljada ljubitelja muzike.

Preko Savskog jezera postavljena je najduža žičara na Balkanu koja je zadovoljila sve one koji vole adrenalinski vid zabave.

Za najmlađe je bio postavljen i najsavremeniji "Grad na vodi", na preko 5.000 kvadratnih metara sa velikim brojem rekvizita i skakaonica na naduvavanje.

Izvor: www.danas.rs