Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

PIRANA U SRPSKOJ RECI? Opasna riba ulovljena u Tamišu!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pirane ili njihov bliski rođak paku, već su hvatane na području Vojvodine. Ihtiolozi, koji su ovakve ulove komentarisali u okviru "Fejsbuk" grupa posvećenih ribolovu, objašnjavaju da su to najverovatnije ribe puštene iz akvarijuma Vladimir Delja, većnik grada Pančeva resorno zadužen za ekologiju, upecao je na Tamišu piranu, ribu koja nije uobičajena za ove krajeve.

Delja je na Tamišu, kilometar uzvodno od Železničkog mosta, u plićaku dubine oko pola metra, upecao ribu koja veoma liči na piranu.

– U pitanju je riba koja po svim karakteristikama podseća na piranu, pre svega po karakterističnoj vilici i zubima koje ima. Očigledno je da se s promenama klime menja nešto i u životinjskom svetu Tamiša. Uhvatio sam ribu koja podseća na piranu. Nisam u potpunosti siguran da je to baš pirana. Ipak, bavio sam se akvaristikom i, na osnovu mojih iskustava, mogu da kažem da neodoljivo podseća na tu vrstu - rekao je Delja.

Pirane ili njihov bliski rođak paku, već su hvatane na području Vojvodine. Ihtiolozi, koji su ovakve ulove komentarisali u okviru “Fejsbuk” grupa posvećenih ribolovu, objašnjavaju da su to najverovatnije ribe puštene iz akvarijuma.