Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07192024

Last update05:30:53 PM

Убачена тона шаранчића дивљака у Тису

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

КАЊИЖА: Риболовачки савез Војводине је према предвиђеном програму, финансијским могућностима и на основу ихтиолошких испитивања које је извршио Природно математички факултет из Новог Сада, извршио порибљавање на више места на рекама Тиси и Тамишу, као и на језеру Борковац код Руме.

Риболовачке воде на којима је корисник Риболовачки савез Војводине ДОО обогаћене су једном тоном шаранске млађи, или са око 10.000 јединки шарана „дивљака” тежине 70 до 140 грама, а које су у веома доброј кондицији. Тиса код Кањиже, Сенте и Мола обогаћена је са 650 килограма, у Тамиш код Панчева пуштено је 200, а у језеро Борковац 150 килограма шаранчића.

Потпредседник Извршног одбора Риболовачког савеза Војводине и председник УСР „Тиски цвет” у Кањижи Радован Кљајић каже да се сваке године порибљавањем одређеном количином рибље млађи доприноси побољшању и квалитету рибљег фонда на водотоцима који су им поверени на коришћење и управљање.

- Циљ нам је да наши риболовни ревири буду што богатији рибом, како би задржали досадашње чланове и придобили нове спортске риболовце, а такође и заинтересовали што већи број деце и омладине да се одвоје од телевизора и рачунара, узму штапове за пецање, упуте у риболовачке тајне и више посвете боравку на водотоцима у природи. Децу настојимо да укључимо и кроз школе риболова, које се организују у удружењима спортских риболоваца – каже Кљајић.

Izvor: www.dnevnik.rs