Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

ZAGAĐEN DUNAV Crvene mrlje i smrad kod Pančevca uzbunile alase!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Duž Dunava, između Pančevačkog mosta i Ade Huje, pojavile se crveno-narandžaste mrlje na prostoru gde su kamioni istovarivali nepoznati materijal.

Redovne pecaroše kraj dunavske obale u blizini Ulice Vuka Vrčevića na Karaburmi dočekao je prošlog utorka nesvakidašnji prizor kada je na površini Dunava plutala crvena smeša. Sa nepoznatom materijom duž obale, pa i sredinom toka, širio se i neprijatan miris. Ceo slučaj su odmah prijavili nadležnim službama.

- Ne samo da se osećao smrad, već je ta tečnost toliko lepljiva i masna, da su strune i varalice bile potpuno neupotrebljive kada sam ih izvadio iz vode. Nisam mogao uopšte da ih očistim, možete samo da pretpostavite onda kakvu štetu mogu da načine reci - istakao je član udruženja Ujedinjeni ribolovci Srbije, koje je sutradan prijavilo slučaj Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Meštani tvrde da gotovo svakodnevno u večernjim satima viđaju narandžaste cisterne kako se spuštaju niz Vuka Vračevića, najverovatnije, da bi istovarile sumnjive materije.

Nije tajna i da se u sporni rukavac izliva kanalizacija, a dodatno zagađenje donosi sa sobom i Mirijevski potok.

ŠUT I OTPAD DEPONUJU U RUKAVAC

Poznato je da mesecima unazad Palilulci pokušavaju da odbrane svoju oazu kraj Dunava - Adu Huju, stalno prijavljujući građevinska preduzeća koja šut i građevinski otpad deponuju u već dosta narušenom rukavcu. Sekretarijat za inspekcijske poslove je već kažnjavao pojedine građevinske firme baš iz ovog razloga.

Izvor: www.blic.rs