Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Uklanja se nelegalni brod-hotel sa Zemunskog keja?

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zemunci su danas slavili - brod-hotel, kome su se protivili, izgleda da će konačno biti i izmešten sa njihovog keja, skoro dva i po meseca od kako su nadležne službe najavile uklanjanje.

- Brod "tegljač" je stigao danas oko 12 sati, uklonjeni su svi kablovi i creva sa šetališta kojim se objekta sa kopna snadbevao vodom i strujom. Ipak, nikako da i njega sklone sa keja, a tegljač je ostao. Bila je policija i ne znamo na kraju šta se dešava - kažu očeveci.

Prizor je svakako obradovao mnoge Zemunce koji su više puta apelovali na inspekciju, što prijavama, mirnim protestima i peticijama. Čak ni pošto je utvrđeno da je veliki rečni kruzer pretvoren u hotel, početkom aprila usidren bez dozvole na Zemunskom keju, nije pomoglo da se ranije uradi nešto povodom toga

Nadležne službe su 20. aprila najavile da će se hotel na vodi iseliti odatle milom ili silom, uručivši vlasnicima opomenu za uklanjanje. Ni dva meseca kasnije "nezvani gosti" se nisu povinovali opomeni, pa je sva nada uperna da je inspekcija konačno nešto uradila da se prinudno ukloni nelegalno plovilo.

Izvor: www.blic.rs