Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Dan Dunava danas posvećen deci i očuvanju reke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U Srbiji će Međunarodni dan Dunava danas biti obeležen na Zemunskom keju, a manifestacija će biti posvećena deci i edukaciji najmlađih o očuvanju eko-sistema najveće evropske reke.

a manifestaciji će učestvovati više stotina mališana i to u edukativnim radionicama posvećenim očuvanju životne sredine i slivu najveće evropske reke, a pridružiće se i Dečija filharmonija, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. U okviru centralne proslave deca će imati priliku da razgovaraju o zanimljivostima sa predstavnicima Svetskog fonda za prirodu, Mladim istraživačima, „Zelenila-Beograd”, Orijentiring savezom Srbije, Vodnim Agentom, Sekopakom, Udruženjem „Naša deca” i drugim učesnicima.

Biće izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela „Dunavski umetnik”. Manifestaciju organizuju Ministarstvo poljoprivrede - Republička direkcija za vode, Kokak kola sistem i GIZ - Nemačka organizacija za tehničku saradnju, uz podršku velikog broja partnera, navodi se u saopštenju. Međunarodni Dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnjina zaštiti i održivom korišćenju reke. Konvencija je osnov za saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.

Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.politika.rs