Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Бегејом стигло 68 пловила

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

ЗРЕЊАНИН: Укупно 68 пловила, са око 200 учесника регате „Река”, стигло је Бегејом до Зрењанина и усидрило се код овдашње пивнице „Четир’ коња дебела”.

Овај својеврсни еколошки караван данас ујутру наставља даљи пут ка Новом Бечеју, а затим и према Сегедину. Домаћин регате је Јавно предузеће Туристички центар града Зрењанина, у сарадњи са удружењем „Урбани форум“ и пивницом.

- Гостима ћемо уприличити пригодан програм како бисмо им показали нашу срдачност и добродошлицу, у нади да ће поново посетити Зрењанин. Ово је једна од највећих регата која носи међународно обележје, пошто се плови до Сегедина у Мађарској, и назад, Бегејом, каналом ДТД, и реком Тисом – рекла је Весна Бугарин из Туристичког центра града Зрењанина.

Извршни организатор регате „Река” Саша Табаковић из Старе Пазове каже да су сви учесници из Србије, а већина из Београда и Земуна, пошто су то две највеће и најразвијеније наутичке општине у Србији.

- Сваке године мењамо маршруту. Ове године она је дугачка 420 километара и обухвата укупно 15 дана пловидбе - наводи Табаковић и додаје да Зрењанин има изузетно велике потенцијале и шансе да развије наутички туризам, с обзиром на то да кроз град протиче Бегеј који је пловна река, спојена са каналом Дунав – Тиса – Дунав и са Тисом.

Табаковић наводи да је чуо да у граду на Бегеју постоје и планови за изградњу марине, о чему је више говорио помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић, који је у име локалне самоуправе дочекао и поздравио учеснике регате „Река“.

Izvor: www.dnevnik.rs