Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Karneval brodova od Brankovog mosta do Gazele

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Makete učenika OŠ „Đuro Strugar“ prve će zaploviti našim rekama, čime će zvanično 27. avgusta na Savskoj promenadi biti otvoren „Beogradski karneval brodova“.

Ovogodišnje, 12. izdanje tradicionalne manifestacije održaće se između Brankovog mosta i Gazele.

Program na bini počinje u 17 časova. Manifestacija se otvara nastupom Dečijeg kulturnog centra Beograda u kojem će učestvovati Minja Subota, Ivana Peters, Leontina Vukomanović sa horom „Čarolija“. U isto vreme krenuće i povorka karnevalskih grupa koja će prodefilovati šetalištem.

Program je podeljen na dve celine, onaj na vodi i na obali.

Plovidba će startovati u 18.30 kada će okićena plovila iz oko 20 beogradskih marina defilovati akvatorijem između Brankovog mosta i Gazele. Pored rečnih brodova i čamaca, predstaviće se i jedriličarski, veslački i nautički klubovi, u cilju afirmacije sportsko rekreativnih aktivnosti.

Program na bini se nastavlja od 20 časova, kada će nastupiti Umetnički centar "Talija“, plesači beogradskih plesnih škola, gudački kvartet „Pandora“ i grupa „Neverne bebe“.

Za najmlađe posetioce obezbeđene su mnogobrojne radionice i igraonice, a duž šetališta biće izloženi proizvodi domaće i narodne radinosti, suveniri kao i umetnički predmeti.

Izvor: www.blic.rs