Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

DALJINSKA REGATA U NOVOM SADU: Tačka na veslačku sezonu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novi Sad će u subotu, 15. oktobra 2016, biti domaćin poslednjeg zvaničnog takmičenja u 2016. godine. "Daljinske regate" koja će okupiti oko 190 veslača i veslačica iz devet klubova.

Ženski kadetski četverac skulovi veslaju u čast i sećanje na tragično nastradalu Katarinu Kunović.

Ovo takmičenje okupiće oko 190 veslača i veslačica iz devet klubova, osam domaćih i jednog gostujućegm hrvatskog Iktusa iz Osijeka.

Prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić očekuje mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, bez obzira što je smiraj sezone.

– Daljinska regata u Novom Sadu, koja je ujedno i poslednje kolo Omladinske lige Srbije, okupiće naše najbolje pionire i kadete koji će se takmičiti, mahom, u velikim čamcima. Budući da je za neke manje klubove teško da sastave veće posade biće i kombinovanih sastava. Posebno nam je drago što će učestvovati svi najbolji pioniri i kadeti iz Srbije, tj. oni koji su osvojila zlatna odličja na nedavnom Državnom prvenstvu. Trka ženskih kadetskih četverac skulova biće i memorijalna trka „Katarina Kunović“ u čast i sećanje na našu tragično nastradalu članicu. S tim u vezi pobednik ove trke dobiće poseban pehar – kazao je Petar Ibročić i dodao:

– Daljinska regata biće i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja i u kojem se boduju nastupi pionirskih i kadetskih četverac skulova. Na žalost, neće učestvovati mađarski klubovi jer se se termin ovog događaj poklopio sa njihovim nacionalnim testom za sastav državnog tima. Bez obzira na to nakon ove regate biće sabrani bodovi nakon čega će biti proglašeni najbolji klubovi ovogodišnjeg Dunavskog kupa.

Ibročić se nada da će organizatoru i vremenske prilike ići na ruku.

– Kiša koja pada već dva dana po prognozi bi trebalo da prestane u subotu. Međutim, postoji najava da je moguća košava. Uprkos svemu, nadam da će vreme biti naš saveznik i da će regata proteći u najboljem redu. Naravno, kao i svake godine i ove ćemo posle takmičenja organizovati druženje u klubu uz tradicionalni pasulj kao posluženje. Sam je kraj naporne sezone i idealna prilika da se malo opustimo, istakao je Ibročić.

Daljinska regata počinje u 10 časova. Sat vremena ranije biće održan sastanak Regatnog odbora, a poslednja trka je planirana za 12,30 č.

Izvor: www.hotsport.rs