Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Trstenik: Plovidba pod bakljama

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Atraktivna manifestacija „Trstenik na Moravi“, na svečanom otvaranju posetioci su mogli da uživaju u plovidbi na Moravi vitezova Jerininog grada pod bakljama.

NEOBIČNA manifestacija „Trstenik na Moravi“ koja je počela u sredu, a završava se 12. avgusta donosi niz atraktivnih sadržaja, a u Turističkoj organizaciji Trstenik očekuju više hiljada posetilaca. Zaštitni znak manifestacije je trka čamaca „moravaca“ motkom, jedinstvena na Balkanu. Na svečanom otvaranju, u sredu uveče, posetioci su mogli da dožive nesvakidašnji događaj, plovidbu na Moravi vitezova Jerininog grada pod bakljama. 

- Trka čamaca iziskuje ne samo fizičku snagu već i umeće upravljanja čamcem moravskim brzacima pomoću motke, a u okviru trke promovisan je sporstki način života i na šaljiv način prikazano ekološki potpuno čisto prevozno sredstvo - ističe Vesna Maksimović iz TOT. 

Čorbijada za centralnu Srbiju prava retkost uključiće 50 ekipa, koje će se nadmetati na Gradskoj plaži u subotu. Na sportskim terenima takmičiće se odbojkaši, teniseri, vaterpolisti, a na Moravi pioniri pecaroši i plivači. U centru Trstenika večeras je popularni „Fudbal na vodi“, a u dvorištu Muzeja književno veče sa Miodoragom Raičevićem. Brojni su sadržaji i za najmlađe, školarce, dok je za vikend organizovana vožnja fijakerom i čamcem uz Moravu do etno-kuće u podnožju srednjevekovnog grada. 

- Pod sloganom „Aktivni za reke“ kroz niz sportskih, likovnih i muzičkih aktivnosti želimo da skrenemo pažnju svim generacijama, a naročito najmlađima na značaj vodenih tokova - kaže Maksimovićeva. 

Izložbe fotografija „Trstenik na Moravi 2005-2011“, likovna kolonija kraj Morave, šarena ulica za decu, kao i Moravska promenada, prodajna izložba narodnih rukotvorina, prirodnog meda i bilja na šetalištu Bedem takođe su deo manifestacije.

Izvor: www.novosti.rs