Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Preživeo brodolom plutajući u plastičnoj gajbi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Jedan 19-godišnji ribar čiji je brod potonuo uz obale Aljaske, uspeo je da preživi plutajući na otvorenom moru više od 24 sata u plastičnoj gajbi za ribe, prenosi Rojters.

Rajan Haris izjavio je lokalnim medijima u Sitki, na Aljasci, da se bodrio pevajući pesme kako bi ostao budan tokom noći dok je gajba poskakivala po talasima. 

“Neprestano sam sebi ponavljao: Ja sam Rajan Hanter Haris i neću umreti ovde”, kazao je mladić nakon što je u subotu izvučen iz ledenog mora. 

Haris je sa svojim kolegom Stonijem Hofmanom pošao u petak u ribolov, u 8,5 metara dugom brodu. Bili su oko dve milje udaljeni od obale, kada je njihov brod udario o talas visok 2,5 metra i prevrnuo se.

Hofman je uspeo da pronađe pojas za spasavanje i otpliva do obale gde je obavestio obalnu stražu.

Haris je proveo oko 26 sati u platičnom koritu na otvorenom moru pre nego što ga je pronašla posada drugog ribarskog broda. Ubrzo zatim je helikopterom prebačen na kopno.

Dvojica ribara preživeli su samo sa manjim povredama. Haris je posebno zaradio žuljeve na rukama od grčevitog držanja za gajbu i posekotinu iznad oka, gde ga je, u jednom trenutku, udarila spasonosna gajba.

Izvor: www.muskimagazin.com