Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Prva plovidba Dunavom u gondoli!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Italijan Vitorio Orio zaplovio je juče Dunavom na svojoj gondoli u Beču na put koji će ga odvesti 300 kilometara nizvodno do Budimpešte.

Kako prenosi agencija AFP, 71-godišnji gondolijer, koji je na tradicionalnom venecijanskom čamcu 2001. prešao Lamanš i plovio rekom Hadson, napredovaće u ritmu od 60 do 70 kilometara dnevno. Njegova prva stanica biće glavni grad Slovačke, Bratislava, gde bi trebalo da stigne isto veče. 

Orio će na svojoj gondoli putovati sam, a ukoliko bude raspoložen, možda će zapevati i neku serenadu dok bude veslao do svog cilja. Oriova plovidba Dunavom u gondoli, prve ove vrste u istoriji ove reke, trajaće oko pet dana. Očekuje se da vremešni gondolijer, kojeg će njegov tim za podršku pratati u motornom čamcu, stigne u mađarsku prestonicu u utorak. 

Snimak putovanja, pokrenut u korist italijanske fondacije koja pomaže deci oboleloj od raka, moći će da se vidi na JuTjubu.

Među prethodnim Oriovim podvizima su plovidba od Bazela do Amsterdama i od Venecije do Vatikana gde je neobičnog gondolijera primio papa. 

Orio je izabrao Dunav za svoj poslednji projekat kao "simbol jedinstva različitih nacija i naroda", objasnili su njegovi sponzori

Izvor: www.blic.rs