Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Velika Britanija gradi plutajući aerodrom (VIDEO)

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Plutajući aerodrom nazvan "London Britanija" sastavljen je od četiri plutajuće piste privezane za morsko dno i podvodne železničke tunele.

BEOGRAD - Arhitektonska firma "Gensler" predstavila je konceptualni predlog za novi plutajući aerodrom u Londonu, na ušću Temze sa terminalima povezanim podvodnim tunelima. 

Plutajući aerodrom nazvan "London Britanija" (London Britannia Airport) sastavljen je od četiri plutajuće piste privezane za morsko dno i podvodne železničke tunele, kojima bi se povezivali putnici od centralnog Londona do nekih delova Evrope. 

Putnici koji dolaze automobilom putovaće preko tri kopnena terminala, jer se dva nalaze na lokaciji severno i južno od ušća, a predlog za treći bi bio između poslovnog naselja u istocnom delu Londona Kanari Varfa i Olimpijskog parka.

Predlog uključuje, prenosi portal "Građevinarstvo", planove za transformaciju Hitrou aerodroma (Heathrow) u jedan eko-grad obezbeđujući domove za 300.000 ljudi.

Za razliku od prethodnih ideja za novi londonski aerodrom, ukljucujuci i prošlogodisnji predlog kompanije "Foster - Partners", planovi firme "Gensler" ne uključuju ulivanje reke u zemlju radi melioracije.

"Umesto toga, mi ćemo pokrenuti ideju džinovske platforme", rekao je Ian Mulkahej (Ian Mulcahey) šef globalne proizvodnje planiranja te firme.

Predlog je upućen britanskoj vladi koja razmišlja na koji način bi mogla da poveća kapacitet aerodroma u jugoistocnoj Engleskoj.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0ODjMOLo9hQ

Izvor: www.novosti.rs