Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Slovačka: Srušio se most u izgradnji, poginula četiri radnika

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U nesreći na istoku Slovačke kada se popodne prilikom betoniranja na radnike srušio most preko autoputa u izgradnji, poginula su četvorica radnika a 14 je povređeno, najnoviji je bilans nesreće.

Trojica radnika poginula su na licu mesta na gradilištu autoputa blizu mesta Kurimi a večeras je u bolnici u Košicama preminuo povređeni radnik koji je helikopterom prebačen u bolnicu u kritičnom stanju.

 

Sa težim povredama u bolnice u Levoči, Popradu i mestu Spiška Nova Ves prevezena su još trojica radnika, dok su ostali zbrinuti u bolnicama sa lakšim povredama.

- Verujem da ovde nije bila u pitanju štednja na pogrešnom mestu - kazao je slovački ministar Robert Kalinjak koji je obišao mesto nesreće.


On je dodao da je verovatno popustila čelična konstrukcija a premijer Robert Fico poručio je da ta najtragičnija nesreća u Slovačkoj te vrste mora da se temeljno istraži.

Most gradi češko preduzeće Begl and Krisl koje odgovara sa još pet preduzeća pred sudom za tragičnu železničku nesreću 2008. godine kraj mesta Studenka u Češkoj kada se na voz iz Poljske srušio most, poginulo osmoro ljudi a nekoliko desetina je povređeno. 

Izvor: www.blic.rs