Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Umesto da lovi ribokradice, komandir i sam krao ribu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

SKOPLJE - MUP Makedonije danas je uhapsio komandira jezerske policije u Ohridu Daria Klečkaroskog zbog osnovane sumnje da je bio deo grupe koje je nezakonito lovila ribu u Ohridskom jezeru.

Direktor Biroa za javnu bezbendost Ljupčo Todorovski izjavio je da je Klečkaroski, umesto da goni za taj kriminal, duže vreme bio organizator grupe koja je nezakonito lovila ribu iz Ohridskog jezera, a zatim je prodavala restoranima i privatnim osobama u gradu, ali i širom Makedonije. 

U policijskoj akciji nazvanoj Penta pritivorene su još tri osobe, saradnici komandira. policije.Od jula ove godine postojale su osnovane sumnje da je Klečkaroski umešan u kriminal i zloupotrebu službenog položaja pa su bile preduzete posebne istražne mere. 

Komandir jezerske policije u Ohridu u nadi da će kamuflirati svoje nelegalno delovanje, naređivao je saradnicima da postavljaju stare ribolovne mreže, koje je zaplenjivao i prikazivao kao uspeh svog rada. Sa druge strane on je dozvoljavao saradnicima da ulaze u jezero i love ribu.Pri pretresu kuća pritvorenih pronađena je oprema za pecanje i izvesna količina ribe.

Izvor: www.kurir-info.rs