Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Tibar previše prljav za turističke ture

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Turističke vožnje brodom kroz Rim obustavljene su na neodređeno vreme zbog zagađenosti reke Tibar. Reka je poslednji put čišćena 2008. godine.

RIM - Turističke vožnje brodom kroz Rim obustavljene su na neodređeno vreme zbog zagađenosti reke Tibar. 

Predstavnik kompanije "Brodovi Rima" koja organizuje ove ture, izjavio je da je odluka o otkazivanju sezone doneta iz poštovanja prema turistima i stanovnicima Rima. 

"Stidimo se stanjem zapuštenosti Tibra", rekao je on u izjavi za AFP, navodeći da je kameni zid duž obala Tibra postao siv od zagađenja, te da su obale reke prepune đubreta kao i da su mostovi postali utočište beskućnika. 

"Reka je poslednji put čišćena 2008!", podsetio je on, dodavši da pri svakom izlivanju reke, sa drveća duž Tibra vise plastične kese i drugo smeće. 

Bivši gradonačlnik Rima Valter Veltroni pokrenuo je rečni turistički saobraćaj 2003. U početku su ove istorijske ture, tokom kojih su organizovane i romantične večere, imale veliki uspeh, sa 40.000 prodatih karata godišnje. 

Treća najduža reka u Italiji, Tibar teče duž 400 kilometara od izvora u brdima Toskane do ušća u Ostiji, na Sredozemnom moru.


Izvor: www.novosti.rs