Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Šta li krije tajanstveni "Google brod"?

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Američku, ali i svetsku javnost zaintrigirala je slika velikih "Google brodova u izgradnji", za koje niko ne zna čemu služe i za šta će se koristiti...

List "USA Today" prenosi da je američka obalska straža 30. oktobra posetila "tajanstveni Googlov brod", koji još uvek zavijen u zaštitne zastore niče u blizini San Franciska. 

Ipak, rezultati ove posete nisu saopšteni, niti je za javnost otkriveno o čemu se zapravo radi. 

S druge strane, Reuters je saopštio da su pripadnici obalske straže morali da potpišu ugovor o tajnosti podataka tokom posete sa kompanijom Google, koja je odmah nakon izveštaja "USA Today" lista odbio da potvrdi svoju povezanost sa plovećim objektom (a primećena su još tri slična). 

CNET je još ranije pisao o tome kako bi ovi plovni objekti mogli, zapravo da budu ploveći DATA centri, ali američka TV stanica KPIX tvrdi da se radi o modularnom prezentacionom prostoru, namenjenom ili za prezentaciju Google Glass projketa ili za Google X.

Na Google X projektu kompanija radi, navodno, više od godinu dana, a plan je da se napravi ogroman ploveći izlog, koji može da otplovi bilo gde i sastavi se po želji i potrebi kompanije. Prema tom planu plovilo jednog dana može biti na moru, a već sledećeg na nekom neverovatnom mestu, recimo - skijalištu! Četvorospratni prostor unutar plovila podeljen je na dva segmenta - demonstracioni, koji zauzima tri sprata, dok bi četvrti bio namenjen za zabave, tvrdi KPIX, koji je do informacija došao od neimenovanog izvora, koji je već posetio ovaj objekat.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pUhX7lrZu8U

Izvor: www.mondo.rs