Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

More izbacilo 80 kilograma droge u Hrvatskoj

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ukupno 80 kilograma marihuane doplovilo je u poslednjih nekoliko dana na plaže srednjeg Jadrana. Paket sa 60 kilograma pronađen je u uvali Nozdra na ostrvu Kapriju kod Šibenika, dok je nekoliko dana kasnije kod Vinišća na trogirskom području meštanin "upecao" četiri paketa sa 20 kilograma marihuane.

U hrvatskoj policiji smatraju da je reč o istom teretu koji su krijumčari bacili u more, kada su videli policiju ili obalsku stražu, navodeći da nema sumnje da je reč o marihuani koja je iz Albanije trebalo da bude prebačena u Italiju. S obzirom na područje na kojem je doplovila do obale, reč je o teretu koji se nalazio na nekom brodu koji je iz Albanije plovio verovatno prema Trstu.

Ova krijumčarska ruta, iako je albanski šverceri ređe koriste, nije nepoznata. Bilo je, naime, slučajeva da su paketi s marihuanom pronađeni u Istri. Ipak, najveći deo droge se iz Albanije krijumčari direktno na jug Italije, gde su albanski šverceri već odavno uspostavili saradnju sa pripadnicima kalabrijske Ndrangete.

Izvor: www.vesti-online.com