Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

U napadu pirana u Argentini povređeno 70 ljudi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U napadu velikog broja pirana na kupače u argentinskoj reci Parana, povrede je zadobilo čak 70 ljudi, od kojih dvadesetoro dece, objavili su argentinski mediji.

Pirane su u tom neočekivanom napadu odgrizle deo prsta jednoj devojčici, jedan dečak je zadobio otvorenu frakturu ruke, dok su ostali kupači pretrpeli dublje ugrize, preneo je britanski list "Dejli mejl".

Napad se dogodio juče, na Božić, na popularnoj plaži na reci Parana u gradu Rosario, rodnom mestu fudbalera "Barselone" Lionela Mesija.

Kupači, koji su u reci pokušali da se ohlade budući da temperature u Argentini ovih dana dostižu čak 38 stepeni Celzijusa, istrčali su iz vode obliveni krvlju i tražeći pomoć, dok su roditelji čija su deca bila u vodi pojurili u reku da bi ih izvukli na sigurno.

Ovo nije uobičajeno. Normalno je da se ponekad dogodi neki izolovani incident, u kome jedna osoba zadobije povredu ili ugriz, ali je obim ovog napada veoma veliki i neuobičajen", rekao je upravik hitne službe Federiko Kornijer.

Argentinski mediji navode da je masovni napad pirana na kupače verovatno izazvan time što su lokalni ribari u tu reku ispustili otpad, koji je privukao ribe.

Izvor: www.blic.rs