Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07222024

Last update05:30:53 PM

Drinska regata zakazana za 12. jul

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

LJUBOVIJA - Na reci Drini, od Rogačice do Ljubovije, na tarsi dugoj 40 kilometara u subotu 12. jula biće održana trinaesta po redu Drinska regata, najavili su u nedelju organizatori te sportsko-turističke manifestacije.

Start je planiran za 9 časova u Rogačici, a dolazak u Ljuboviju prvih učesnika regate očekuje se oko 18 časova, objavljeno je na sajtu (www.turistickaorganizacijaljubovija.rs) Turističke organizacija opštine Ljubovija, organizatora Drinske regate.

Plovidba Drinom podrazumeva celodnevno druženje i provod, uz trubačke orkestre, a u periodu od 7. do 12. jula, u okiru pratećih programa manifestacije, biće održane različite priredbe kojima će žitelji tog dela zapadne Srbije predstaviti kulturu i svoje običaje.

Veče pred regatu i na dan regate na stadionu fudbalskog kluba "Drina" biće održani koncerti folk muzike, a deo prihoda od ulaznica biće uplaćen na račun opštine Ljubovija, za saniranje posledica majskih poplava.

Drinska regata je zvanično prvi put održana 2002. godine, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, koji je suorganizator manifestacije.

Izvor" www.naslovi.net